Schneider Electric rakentaa teollisuusautomaation uutta aaltoa

Teollisuuden digitalisaatio etenee vauhdikkaasti, mutta samaan aikaan Suomessa on huutava pula teollisuusautomaation osaajista. Heitä kaipaa myös Schneider Electric, joka on tilanteen korjaamiseksi lahjoittanut miljoona euroa Aalto-yliopiston ohjelmistokeskeisen automaation opetukseen.

Liiketoimintajohtaja Harri Rajaniemi, henkilöstöjohtaja Salla Tuovinen ja markkinointijohtaja Tuomas Korhonen toivottavat uudet osaajat teollisuusautomaation pariin ja tekemään joka päivä konkreettisia vastuullisuustekoja.
Liiketoimintajohtaja Harri Rajaniemi, henkilöstöjohtaja Salla Tuovinen ja markkinointijohtaja Tuomas Korhonen toivottavat uudet osaajat teollisuusautomaation pariin ja tekemään joka päivä konkreettisia vastuullisuustekoja.

Digitalisaatio, IoT, etähallinta, energia- ja materiaalitehokkuus sekä oman toiminnan mahdollisimman pieni ympäristö- ja hiilikuorma ovat haasteita, jotka koskettavat käytännössä kaikkia teollisuuden toimialoja.

Niiden ratkaisemisessa on ohjelmistoilla ja automaatiolla keskeinen rooli. Käynnissä onkin teollisen vallankumouksen neljäs aalto, jossa tämä perinteisesti laitepohjaisesti toiminut sektori siirtyy entistä selkeämmin ohjelmistokeskeiseen teknologiaan.   

Murroksen etenemistä kuitenkin jarruttaa nopeasti paheneva osaajapula, joka koettelee myös teknologiateollisuuden toimialoja.

Aalto-lahjoitus turvaa tulevaisuutta

Haaste on tunnistettu teollisuuden digitalisaatioon, energianhallintaan ja automaatioon erikoistuneessa Schneider Electricissä. Yhtiö lahjoitti tänä syksynä Aalto-yliopiston Factory of the Future -yksikölle uusinta ohjelmistokeskeistä automaatioteknologiaa.

Ohjelmistoihin, lisensseihin ja opetukseen annettavan tuen arvo on yli miljoona euroa. Sen myötä Aallon opiskelijat pysyvät entistä paremmin ajan hermolla myös teollisuusautomaation kehityksessä.

“Schneider Electricin liikevaihdosta noin 70 prosenttia kertyy kestävän kehityksen mukaisista tuotteista ja ratkaisuista. Yhtiö nousi Corporate Knightsin Global 100-indeksissä vuoden 2021 vastuullisimmaksi yritykseksi".

Liiketoimintajohtaja Harri Rajaniemen mukaan mittava panostus opetusresursseihin on tarpeen, sillä ala kehittyy juuri nyt vauhdikkaasti. 

– Teollisuuden automaatiojärjestelmät monimutkaistuvat ja samalla kasvavat osaamisvaatimukset. Tässä on suomalaistenkin pysyttävä mukana, Rajaniemi toteaa.

Uusi ohjelmistopohjainen teknologia murtaa samalla muureja perinteisen it:n ja teollisuusautomaation väliltä ja tuo ne entistä lähemmäksi toisiaan.

– Alan osaajille tämä tietää entistä monipuolisempia urapolkuja, markkinointijohtaja Tuomas Korhonen tähdentää. 

Vastuullisuuden kirkkainta kärkeä

Schneider Electric panostaa 5 prosenttia liikevaihdostaan teknologia- ja tuotekehitykseen. Yliopistoyhteistyö ja nyt tehty Aalto-lahjoitus on tärkeä osa tätä panostusta. Ranskalaisyhtiön liikevaihdosta noin 70 prosenttia kertyy kestävän kehityksen mukaisista tuotteista ja ratkaisuista. Yhtiön investoinneissa niiden osuus on vielä tätäkin suurempi. Schneider Electric nousikin Corporate Knightsin Global 100-indeksissä vuoden 2021 vastuullisimmaksi yritykseksi.

– Meillä voi tehdä konkreettisia tekoja asiakkaiden energiatehokkuuden ja hiilijalanjäljen hyväksi, henkilöstöjohtaja Salla Tuovinen vakuuttaa. 

Teksti: Timo Sormunen

Commercial

Organisation information

Schneider Electric

Schneider Electric

Vuonna 1836 perustetusta Schneider Electricistä on kehittynyt kansainvälinen energian hallinnan spesialisti. Alun perin rauta- ja terästeollisuudessa toiminut ja raskaita koneita ja laivoja valmistanut yritys on sittemmin kasvanut sähkö- ja automaatioalan erikoisosaajaksi. Tänä päivänä Schneider Electric on yritys, joka auttaa saamaan kaiken irti energiasta.

Me Schneider Electricillä uskomme, että energian saatavuus ja digitalisaation edut kuuluvat ihmisen perusoikeuksiin. Meidän tahtotilamme on että jokainen saa vähemmällä aikaan enemmän, ja että "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.
Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Haluamme vapauttaa avoimen, globaalin ja innovatiivisen yhteiskunnan loputtomat mahdollisuudet, jotka vastaavat arvojamme: merkityksellisyyttä, monimuotoisuutta ja vaikutusmahdollisuuksien kasvamista.

Professionals

Harri Rajaniemi

Harri Rajaniemi

liiketoimintajohtaja, Schneider Electric Suomi

Tuomas Korhonen

markkinointijohtaja, Schneider Electric

Salla Tuovinen

henkilöstöjohtaja, Schneider Electric

Contact details

Yritysasiakkaat, vaihde: 010 446 610asiakaspalvelu.fi@se.com

Schneider Electric in social media