Muuttoalan luotettavin toimija ylittää asiakkaan odotukset joka päivä

Muutto- ja logistiikkapalveluihin erikoistuneella Niemi Palveluilla on tänä vuonna aihetta juhlaan – perheyritys nimittäin täyttää 40 vuotta. Niemen menestyksen tärkein kulmakivi on asiakkaiden ja henkilöstön tyytyväisyys.

Muuttoalan luotettavin toimija ylittää asiakkaan odotukset joka päivä

Vuonna 1981 Kalevi Niemi päätti perustaa kotimuuttoja tarjoavan yrityksen, joka työllistäisi sekä hänet että perheen muut jäsenet. Niemi osti pakettiauton ja 100 muuttolaatikkoa, ja niin alkoi yrityksen pyörittäminen. Laadukkaiden palveluiden myötä kysyntä lisääntyi, ja yhtiön liikevaihto alkoi kasvaa vuosi vuodelta.

Niemen neljä poikaa ovat toimineet yrityksessä sen perustamisesta lähtien. Alkuaikoina Niemi antoi pojilleen tärkeän ohjeen: pitäkää asiakkaista aina hyvää huolta. Siitä asti Niemi Palveluiden suurimpana arvona on ollut asiakastyytyväisyys. 

– Missionamme on ylittää asiakkaidemme odotukset joka päivä hoitamalla työmme laadukkaasti ja tehokkaasti. Kun pystymme ylläpitämään luotettavaa palvelua, auttaa se koko liiketoimintaamme kasvamaan, toimitusjohtaja Juha Koskinen kertoo. 

Niemi Palveluissa pidetään hyvin tärkeänä sitä, että asiakastyytyväisyyttä mitataan tasaisin väliajoin. Vuoden 2020 asiakastyytyväisyystutkimuksesta saadut tulokset olivat huippuluokkaa. Yli 5000 vastaajasta 98,5 % suosittelisi Niemeä myös muille. Yritys pyrkii vastaamaan jokaiseen saamaansa palautteeseen ja kehittää toimintaansa niiden perusteella.

Työntekijät arvokkaana voimavarana

Perheyrityksen tärkeimpiin arvoihin lukeutuu myös henkilökunnan tyytyväisyys. Yli tuhat henkilöä työllistävä Niemi Palvelut uskoo työntekijöiden tyytyväisyyden näkyvän myös asiakkaille ja tukevan asiakaspalvelun onnistumista. 

– Meillä on töissä pelkästään Niemiläisiä. Koulutamme jokaisen työntekijämme omassa Niemi Akatemiassamme. Meille on tärkeää myös se, että kohtelemme henkilökuntaamme oikeudenmukaisesti ja tasa-arvoisesti. 

Hierarkia ei yrityksessä ole juurikaan näkyvillä. Vaikka vastuualueet ovat selkeät, auttavat työntekijät toisiaan eri tehtävissä. Jokainen uusi Niemiläinen käy läpi Muuttajan peruskurssin, johon kuuluu kenttäjakso. Tämän lisäksi toimihenkilöt ja johto käyvät muutaman päivän vuodessa muuttotöissä. Näin toimistolta löytyy aina kiireisille muuttopäiville työntekijöitä.

– Jokaisella vakituisella työntekijällä on myös mahdollisuus ostaa Niemen osakkeita. Tämä on koettu Niemiläisten keskuudessa hyvin motivoivaksi.

Pienhiukkaspäästöt nollaan vuoteen 2030 mennessä

Ympäristöystävällisyys on ollut yritykselle tärkeää alusta asti. Tavoitteena on laskea pienhiukkaspäästöt nollaan vuoteen 2030 mennessä.

– Koko kuljetuskalustomme käyttää vain fossiilittomia polttoaineita. Tällä hetkellä ajoneuvokalustostamme noin neljäsosa toimii biokaasulla, joka on uusiutuva ja 100-prosenttisesti kotimainen polttoaine. Sen pienhiukkaspäästöt ovat nolla prosenttia. Muutama autoistamme kulkee täyssähköllä ja loput kalustostamme käyttää Neste MY uusiutuvaa dieseliä. Neste MY:llä kasvihuonekaasupäästöt vähenevät jopa 90 prosenttia tavalliseen dieseliin verrattuna. Haluamme, että myös tulevilla sukupolvilla on mahdollisuus elää puhtaassa maailmassa. 

Niemi tarjoaa koti-, yritys- ja ulkomaanmuuttojen lisäksi tapahtuma- ja logistiikkapalveluita. Yritysmuuttopalveluihin kuuluu mm. toimistokalusteiden asentaminen ja kokoaminen sekä työpisteiden kaapeloinnit. 

Logistiikkapalveluna Niemi voi hoitaa esimerkiksi hotellin kiintokalusteiden, kuten sänkyjen ja peilien asennuksen. Niemi on tehnyt jo vuosien ajan tapahtumalogistiikkaa mm. Messukeskuksessa.  Lisäksi Niemi on vastannut jääkiekon MM-kisojen logistiikasta, kun kisat on järjestetty Suomessa. Yritys on mukana myös ensi keväänä Suomessa pelattavissa kisoissa.

– Kaikkien palveluidemme yhdistävänä tekijänä on se, että menemme tekemisessämme askeleen pidemmälle. Työ hoidetaan laadukkaasti ja ammattitaidolla – palvelu edellä.

Commercial

Organisation information

Niemi

Niemi

Olemme Suomen johtava muutto- ja logistiikka-alan palveluyritys. Kotimuuttojen, yritysmuuttojen ja ulkomaanmuuttojen ohella olemme erikoistuneet logistiikka-, tapahtuma- ja messupalveluihin. Huolehdimme vuosittain noin 35 000 muuttoa ja noin 60 000 muuta palveluprojektia. Palveluksessamme on noin 1300 palvelutehtävien erikoisosaajaa.

Professionals

Juha Koskinen

Juha Koskinen

toimitusjohtaja