100 % hiilineutraali merikuljetus mahdollista jo vuonna 2024

Turkulainen perheyritys Meriaura tunnetaan ympäristöä säästävän ja vastuullisen merenkulun pitkäjänteisestä kehittämisestä. Nyt yritys on aloittanut 100 % hiilineutraaliuteen tähtäävän kuljetuskonseptin suunnittelutyön. Uusi konsepti perustuu hybridipropulsioon, joka yhdistää kestävästi tuotettua bioöljyä ja akkuteknologiaa.

Jussi Mälkiä (oik.) ja Riinu Walls, laivanvarustajat kahdessa sukupolvessa esittelevät uudisrakennuksen tuoreita havainnekuvia.
Jussi Mälkiä (oik.) ja Riinu Walls, laivanvarustajat kahdessa sukupolvessa esittelevät uudisrakennuksen tuoreita havainnekuvia.

– Tavoitteemme on jo vuonna 2024 tuoda markkinoille ensimmäinen uusiutuvaan energiaan perustuva kuljetuskonsepti sitten suurten purjelaivojen aikakauden, kertoo Meriaura Groupin konserninjohtaja Jussi Mälkiä.

Innovatiivisten energiaratkaisujen lisäksi tarkoitus on automatisoida lastinkäsittelyprosessi sekä muita toimintoja. Konseptia suunnitellaan erityisesti järvi-, kanava- ja merifeeder-liikenteeseen, ja sitä on tarkoitus pilotoida Saimaalla. Saimaan kanavan sulkuja pidennetään ja aluksen koko vastaakin uusia Saimax-mittoja. Kaupallista toimintamallia työstetään parhaillaan ja asiakkaita kartoitetaan. 

“Vastuullisuus ja eettisyys ovat meille erittäin tärkeitä motiiveja".

Uudisrakennushankkeessa yhdistellään opittuja asioita yhtiön aikaisemmista projekteista. Meriaura on säännöllisellä käytöllä ja pitkäaikaistesteillä todentanut kierrätysraaka-aineesta valmistetun 100% biopolttoaineen käytettävyyden laivaliikenteessä. Yhtiön edelliset alukset olivat jo v. 2016 ympäristöominaisuuksiltaan paljon lainsäädännön vaatimuksia edellä. 

– Hienoja hiilineutraaleita teknologioita valmistellaan, mutta tämä on ainoa, joka on tällä hetkellä kaupallisesti hyödynnettävissä. Lisäksi vastuullisuus ja eettisyys ovat meille erittäin tärkeitä motiiveja, Mälkiä summaa.

Commercial

Organisation information

Meriaura

Meriaura


In the frontline of developing sustainable shipping

Meriaura is a Finnish family owned shipping company. We transport industrial bulk, recycled and raw materials and demanding project cargoes. We operate in Northern Europe.

Professionals

Jussi Mälkiä

Jussi Mälkiä

konserninjohtaja

Contact details

firstname.lastname@meriaura.fiBulk chartering: chartering@meriaura.fi Operations: operations@meriaura.fiFinancial administration: accounting@meriaura.fi

Meriaura in social media