Kasvata rohkeasti itsestäsi johtaja

Johtajaksi ei synnytä, sellaiseksi kasvetaan. Kasvu edellyttää rohkeutta ottaa vastaan uusia haasteita, mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle uuden oppimiseksi sekä uskallusta ottaa riskejä ja tehdä nopeita päätöksiä. Myös hyviä työelämätaitoja tarvitaan. Matkan varrella tekee virheitä, mutta niistä pitää oppia.

Työskentely Midagonissa innostaa Paula Aaltosta (oik.) ja Kristiina Maunukselaa, sillä yrityksen lähes 80 konsultilla on keskimäärin yli 20 vuoden kokemus hankejohtamisesta. Tämä on uniikki voimavara ja talon omilta huippuosaajilta saa aina tarvittaessa apua.
Työskentely Midagonissa innostaa Paula Aaltosta (oik.) ja Kristiina Maunukselaa, sillä yrityksen lähes 80 konsultilla on keskimäärin yli 20 vuoden kokemus hankejohtamisesta. Tämä on uniikki voimavara ja talon omilta huippuosaajilta saa aina tarvittaessa apua.

Näin opastavat eteenpäin pyrkiviä nuoria johtaja Paula Aaltonen sekä johtava konsultti Kristiina Maunuksela konsulttitalo Midagon Oy:stä. Kumpikaan heistä ei nuorena haaveillut vielä joskus työskentelevänsä muutosjohtajana it-alalla.

Kristiina aloitti kemian tekniikan opinnot Teknillisessä Korkeakoulussa ja USA:ssa vietetyn vaihto-opiskelijavuoden myötä kiinnostus heräsi myös tietotekniikkaan, jota hän opiskeli Suomessa lisää.

– Työurani aloitin Kemirassa automaatioinsinöörinä. Prosessiteollisuuden konsulttina Andersen Consultingissa, nykyisessä Accenturessa, olin lähes 20 vuotta. Tämä aika oli käänteentekevä johtajaksi kasvamisessani. Olin mukana laajoissa liiketoiminnan muutoshankkeissa Euroopassa, Etelä-Afrikassa ja Etelä-Amerikassa ja vastasin lopulta tietyistä teknologia-asiakkuuksista Pohjoismaissa. 

"Autamme Suomen suurimpia yrityksiä valitsemaan ja ottamaan käyttöön heille parhaat prosessit ja järjestelmät." 

– Aloittaessani johtajana Outokumpu Oy:ssä siirryin "pöydän toiselle puolelle" ja vedin ensin operatiivista IT:tä, jonka jälkeen vastasin isosta IT / liiketoiminta transformaatiosta, jossa harmonisoimme yrityksen kaikki globaalit prosessit ja tietojärjestelmät. Tällöin opin myös, että hankejohtajuus on minun juttuni. Sitä haluan tehdä ja siksi olen nyt Midagonissa, kertoo Kristiina.

Myös Paula on kerryttänyt monipuolista osaamistaan useissa yrityksissä ennen Midagonille tuloaan. 

– Minussa yhdistyvät humanisti ja insinööri. Venäjän ja saksan kielen opettajaksi valmistuttuani menin kesäsijaiseksi Nestlélle. Sijaisuus venähti seitsemäksi vuodeksi, sillä halusin ja sain oppia koko ajan uutta. Asiakaspalvelun johtamisen lisäksi paneuduin yrityksen toimitusketjun ohjaamiseen ja ERP tuli tutuksi. Olin mm. integroimassa Valiojäätelöä Nestlén järjestelmiin. 

– Myös Tikkurilan ERP-strategian kehityksessä olin mukana, minkä jälkeen siirryin Sinebrychoffille kuudeksi vuodeksi mm. johtamaan urani suurinta projektia. Siinä uudistettiin koko operatiivisen liiketoiminnan ohjausjärjestelmät Suomessa sekä emoyritys Carlsbergin muissa maayhtiöissä. 

Vaikka erityisesti toiminnanohjausjärjestelmien tuntemus yhdistääkin molempia naisia, he korostavat, että Midagon on täysin riippumaton eikä edusta tiettyjä ratkaisuja.

– Autamme Suomen suurimpia yrityksiä valitsemaan ja ottamaan käyttöön heille parhaat prosessit ja järjestelmät. Konsulteillamme on erilaiset teknologia- ja toimialataustat, joita he pääsevät hyödyntämään projekteissa laaja-alaisesti ja sitä kautta todella vaikuttamaan asiakkaan liiketoimintaan. Välitön ja joustava kulttuuri sekä rohkea toiminnan kehittäminen ja kasvun tavoittelu tekevät Midagonista kiinnostavan firman olla mukana. Tällä hetkellä kasvumme on vauhdittumassa entisestään, kun keväällä mukaan tuli kotimainen pääomasijoittaja Intera Partners, selvittää Paula. 

Teksti: Maija-Liisa Saksa

Commercial

Organisation information

Midagon

Midagon

Midagon on haastaviin liiketoiminnan ja IT:n muutoshankkeisiin erikoistunut pohjoismainen konsulttitalo. Midagon on perustettu vuonna 2006 ja työllistää 200 henkeä Suomessa ja Ruotsissa.

Yli 4000 vuoden hanke- ja projektijohdon kokemuksemme, vahvan liiketoiminta- ja markkinatuntemuksemme sekä teknologiariippumattoman näkemyksemme avulla autamme asiakkaitamme rakentamaan kilpailuetua ja vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin.

Haemme nyt kokeneita osaajia kasvavaan joukkoomme – lue lisää verkkosivuiltamme!

Professionals

Paula Aaltonen

Paula Aaltonen

johtaja, Midagon

Kristiina Maunuksela

Kristiina Maunuksela

johtava konsultti, Midagon

Contact details

Accountor Tower, Keilaniementie 102150 Espoo, Finland +358 20 110 7000info@midagon.com

Midagon in social media