Other articles

02.05.2019

Kyberturvallisuus on vahva kilpailuetu

Kyberturvallisuus on vahva kilpailuetu

Nykyisessä verkkoon liitettyjen laitteiden maailmassa kyberturvallisuus on välttämättömyys niin oman liiketoiminnan kuin asiakkaidenkin suojaamiseksi. Mitä lähempänä palvelut ja tuotteet ovat asiakkaiden liiketoimintaa tai loppukäyttäjien arkea, sitä enemmän luottamuksella on merkitystä. Tämä tarkoittaa sitä, että kyberturvasta voi tehdä erittäin vahvan kilpailuvaltin. Esimerkiksi Apple julkisti vuonna 2018 secure enclave -teknologian, jonka tarkoitus estää arkaluontoisten tietojen, kuten esimerkiksi kasvojentunnistusdatan ja salausavainten vuotoa. Näin Apple on mahdollistanut paremman luottamussuhteen asiakkaiden ja brändin välillä.

Nixu Oyj on juuriltaan suomalainen kyberturvaan erikoistunut palveluyritys, joka palvelee asiakkaitaan ympäri maailman.

– Missiomme on pitää digitaalinen yhteiskunta toiminnassa. Autamme asiakkaitamme torjumaan liiketoiminnan kannalta kriittisiä kyberuhkia ja samalla luomaan kilpailukykyä. Tarjoamme konkreettisia ratkaisuja ja asiantuntemusta, joilla turvataan internetiin kytkettyjen laitteiden ekosysteemit niiden koko elinkaaren ajan. Kehitämme yhdessä valmistajien kanssa laitteiden tietoturvaominaisuuksia sekä tuotekehitysprosesseja. Erikoisalaamme ovat 4- ja 5G -verkot, älypuhelimet, teollinen internet (IIoT) sekä autonominen liikkuminen, esimerkiksi laivaliikenne satamineen sekä autot, kertoo Head of IoT Aleksandr Värä.

Kyberturvallisuus puhuttaa kaikissa maissa kaikilla tasoilla. Teollisuudessa IoT-järjestelmät ovat olleet olemassa jo jonkin aikaa, mutta suurimpia esteitä niiden käyttöönotolle on juurikin huoli kyberuhkista. Värän mukaan IoT-järjestelmiä kehittävissä yrityksissä onkin havaittavissa kahdenlaista suhtautumista.

– Toisissa yrityksissä kyberturvallisuutta pidetään lähes välttämättömänä pahana, toisissa se nähdään kilpailutekijänä, jolla halutaan erottautua muista.

Nixu on luotettava kyberturvakumppani, joka mahdollistaa digitalisaatiostrategian onnistumisen sekä kyberturvan hyödyntämisen luottamuksen rakentajana. Valttina on pitkä kokemus eri toimialoilta, parhaat konsultit ja pitkälle viedyt skaalautuvat palvelut. Kun ymmärtää liiketoimintaa, modernia IT:tä ja tuotekehitystä, pystyy tuottamaan juuri oikeat kyberturvaratkaisut oikeaan aikaan, kustannustehokkaasti, muistuttaa Aleksandr Värä. 

Palkittua osaamista

Nixu on Pohjoismaiden suurin kyberturvayritys. Sen strateginen asiantuntijaosaaminen yhdistettynä tuotekehityskyvykkyyteen on palkittu arvostetulla European Identity & Cloud Awardilla. Se myönnettiin Danfossin IoT -tietoturvaprojektille, jota Nixu oli kehittämässä. Kaikki Danfossin IoT-ympäristön laitteet saavat jo valmistusvaiheessa vahvasti salatun yksilöintitunnuksen. Tunnusta käytetään suojaamaan kaikki myöhemmät tapahtumat ja viestintä avoimessa verkossa.

Turvallisten järjestelmien kehittämisen lisäksi Nixu on kehittänyt tavan tunnistaa ja hallita reaaliaikaisesti asiakkaidensa IoT-laitteiden tietoturvapoikkeamia sekä haavoittuvuuksia.

– Kun huomaamme tietoturvapoikkeaman, voimme reagoida välittömästi, joskus jopa eristäen hyökkäyksen kohteena olevia laitteita vahinkojen minimoimiseksi. Tämän jälkeen analysoimme poikkeamien syyt. Selvityksen tulosten perusteella autamme tuotevalmistajaa kehittämään tietoturvapäivityksen hyökkäyksen kohteena oleviin laitteisiin. Sama prosessi pätee myös tuotehaavoittuvuuksien korjaamisessa, jolloin etsimme jatkuvasti haavoittuvuusdataa sekä avoimesta että pimeästä verkosta ja vertaamme tuloksia valvottavan laitteen eri osiin.

– Teknisen avun lisäksi tarjoamme myös yrityksen organisaation ohjausta laajoissa kyberhyökkäystilanteissa. Kyberhyökkäyksen iskettyä jotkut yritykset ovat tehneet viestinnässä virheitä muun muassa pyrkimällä vähättelemään tai jopa olemaan kertomatta hyökkäyksestä. Peittelyt kuitenkin yleensä paljastuvat tietovuotojen tai toimintojen häiriöiden kautta, sanoo Värä.

www.nixu.com

Commercial

Organisation information

Nixu

Nixu

Nixu is a cybersecurity services company on a mission to keep the digital society running. We help organizations embrace digitalization securely.