05.03.2019

Pulla-Pirtti sätter smak på vardagen

Pulla-Pirtti sätter smak på vardagen

Under de långa ljusa sommarnätterna i norra Finlands arktiska region mognar råg, havre och korn till fylliga spannmål. Av dem tillverkas i Pulla-Pirtti Oy:s familjebageri mustigt välsmakande, hälsosamma och laktosfria bröd samt tunnbröd. Familjeföretagarens produkter som har skämt bort finländarnas smaknerver i mer än sex decennier finns nu även att köpa i Sverige.

Förbindelserna mellan Pulla-Pirttis moderna bagerier i Brahestad och Uleåborg och norra Sverige är goda. 

– Förutom rågbröd bakat på surdeg står det nu också till buds ett stort urval av tunnbröd samt havrebröd, av vilka jag särskilt vill lyfta fram Kaura100 (Havre100) som är bakat av hundraprocentigt havre samt Kaurareikäleipä (havrehålkaka). Detta är veritabel superfood, delikat och hälsosamt. Dessutom är det närproducerat, poängterar verkställande direktör Hannu Räinä, bagareandra generationens bagare.

Av ren havre bakas också Kaurarieskanen (litet havretunnbröd), ett milt och magvänligt litet tunnbröd. Tunnbröd är ju traditionell mat i båda länderna. De har i generationer ätits till måltiderna som mellanmål eller matsäcksmat.

– De finländska tunnbröden är inte lika söta som de svenska. Förutom havre bakar vi också tunnbröd av traditionella råvaror, dvs. korn och potatis, förklarar marknadsföringssamordnaren Tiina Räinä. Text: Maija-Liisa Saksa

Detta är Pulla-Pirtti:

• Över 60 år gammalt familjeföretag

• Ett av Finlands största bagerier

• Bagerier i Uleåborg och Brahestad, dessutom fyra kaféer

• Produkter: mörkt och ljust bröd samt tunnbröd, bakverk och tårtor

Mer information och beställningar: 

myynti@pullapirtti.com 

Hannu Räinä, verkställande direktör 

hannu.raina@pullapirtti.com

www.pullapirtti.fi 

Commercial

Organisation information

Pulla-Pirtti Oy

Pulla-Pirtti Oy

Nöjda kunder ligger Pulla-Pirtti varmt om hjärtat– vi sätter smak på vardagen!Hos Pulla-Pirtti har man i över 60 år i norra Finland bakat bröd som faller finländarna i smaken.Vi är ett av de största bagerierna i Finland och enen av våra allra viktigaste produkter är det lokala traditionella brödet Rieska (tunnbröd).Vi bakar i stort sett alla typer av bageriprodukter i stor skala och vi säljer allt från tårtor till munkar, ljusa bröd och rågbröd från samma företag!Mer information och beställningar: www.pullapirtti.fi myynti@pullapirtti.com Hannu Räinä, verkställande direktör