Energy

06.03.2022

Vastuullinen Woikoski täyttää 140 vuotta

Kotimainen kaasunvalmistaja ja kaasualan erikoisosaaja, Woikoski Oy, juhlii tänä vuonna 140-vuotisjuhlavuottaan. Woikoski on tunnettu kotimaisista avainlippukaasuistaan sekä rohkeasta ajattelustaan ja innovatiivisuudestaan läpi historiansa.

Vastuullinen Woikoski täyttää 140 vuotta

Vihreän vedyn edelläkävijä Suomessa

Vety-yhteiskuntamme syntyi 1910 -luvulla,  jolloin jo varastoimme vesivoimasta energiaa vetyyn. Vihreän vedyn tuotantoteknologia Woikoskella on ollut käytössään jo vuodesta 2014 alkaen, käyttämällä tuotannossamme vihreää sähköä voimme valmistaa vihreää vetyä. Elektrolyysivety-tehtaamme Kokkolassa onkin yksi Pohjois-Euroopan suurimmista vihreän vedyn valmistusyksiköistä.  Woikoski rakensi myös Suomen ensimmäiset vety-tankkausasemat jo 2014.

Kestävää kehitystä vastuullisesti

Meille vastuullisuus on sitä että, toimimme kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja pyrimme kaikessa toiminnassamme energian sekä raaka-aineiden tehok-kaaseen, säästävään ja kestävään käyttöön. Kannamme vastuuta oman toimintamme vaikutusten lisäksi ympäristöstä sekä siitä, mitä jätämme tuleville polville. Olemme sitoutuneet kansainvälisiin vastuullisuusohjelmiin mm.  Responsible Care sekä Corporate  Social Responsibility (CSR), olemme myös mukana Motivan energiatehokkuussopimuksessa. Omistamme laajoja luonnonsuojelualueita ja kaikki metsämme ovat PEFC-sertifioituja. Noudatamme mm. ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 22000, FSSC 22000 -standardeja sekä GMP-, GDP-käytäntöjä. Olemme kotimainen perheyritys, tuotteemme ja palvelumme kantavatkin ylpeinä avainlipputunnusta. Maksamme verot Suomeen, joilla ylläpidetään suomalaista yhteiskuntaa.

Tehdas ilman savupiippua

Tuotteemme ovat pääosin puhtaita, luonnon omia ainesosia, joten tuotantoprosesseistamme ei synny päästöjä ilmaan. Otamme myös talteen kemianteolli-suuden prosesseissa syntyvää hiilidioksidia sekä  vetyä, jotka muuten päätyisivät ilmakehään. 

Woikoski Oy - Kaasu saa hyvät asiat elämään

Kotimainen Woikoski palvelee luotettavasti ja  vastuullisesti jo 140-vuoden kokemuksella! Panos-tamme palveluun, toimintamme luotettavuuteen  sekä vastuullisuuteen. Teemme, minkä lupaamme  ja asiakaspalvelutiimissämme on yli 20  ammattilaista palvelemassa  
Sinua Suomessa.

Commercial

Organisation information

Woikoski

Woikoski

Oy Woikoski Ab on perinteikäs ja itsenäinen kaasuntuottaja ja kemianteollisuuden uranuurtaja. Tuotamme teollisia, elintarvike- ja erikoiskaasuja mm. eri teollisuudenalojen käyttötarkoituksiin. Tuotevalikoimamme kattaa myös hitsauskoneet ja tarvikkeet. Woikoski Medical palvelee lääketiedettä ja terveydenhuoltoa toimittamalla kaasuja sekä niihin liittyviä palveluita ja laitteit