Taloyhtiöille valtavat säästöt hukkalämmön talteenotolla

Suomessa on kymmeniä tuhansia taloyhtiöitä, jotka turhaan työntävät rahanarvoista lämmityksen hukkalämpöä taivaan tuuliin. Ongelma voidaan korjata tehokkailla lämmön talteenottolaitteilla, jotka maksavat investointikustannuksensa järjestelmän tuottamilla säästöillä. Yhtiövastikkeita ei tarvitse muuttaa.

– Lämmön talteenotto- ja maalämpölaitteiden lisäksi meillä on uusi ja tehokas ratkaisu myös viilennykseen. Sille on parhaillaan patenttihakemus vetämässä, Smart Heating Oy:n toimitusjohtaja Pertti Nissilä kertoo. Kuva: Pauliina Anttila
– Lämmön talteenotto- ja maalämpölaitteiden lisäksi meillä on uusi ja tehokas ratkaisu myös viilennykseen. Sille on parhaillaan patenttihakemus vetämässä, Smart Heating Oy:n toimitusjohtaja Pertti Nissilä kertoo. Kuva: Pauliina Anttila

– Lämmitys on yleensä taloyhtiön suurin kuluerä. Valtaosassa vuosina 1960–2000 rakennetuista kerrostaloissa lämmityksen hukkalämpö menee harakoille. Kaukolämmön hinta nousee jatkuvasti, joten hukkalämmön talteenotto on yhä merkittävämpi säästökohde, Smart Heating Oy:n toimitusjohtaja Pertti Nissilä toteaa ylpeänä. 

Rahallinen säästö ei ole ainoa hyöty, vaan samalla vähennetään merkittävästi hiilidioksidipäästöjä ja torjutaan ilmaston lämpenemistä.

“Asukkaat voivat seurata järjestelmällä kertyneitä euro- ja hiilidioksidipäästöjen säästöjä mobiilisovelluksellaan".

Vantaalainen Smart Heating Oy on kehittänyt kerrostalojen poistoilman lämmöntalteenottoon erittäin laadukkaan ja kustannustehokkaan ratkaisun, joka soveltuu lähes kaikkiin koneellisella poistoilmanvaihdolla varustettuihin kerrostaloihin. Poistoilman lämpö kierrätetään takaisin talon käyttöön käyttöveden ja patteriverkoston lämmitykseen. 

Jopa 70 prosentin säästö lämmityskuluissa

Kun lämmöntalteenottoon lisätään vielä maalämpö, päästään kaukolämmöstä irti kokonaan. Älykkäällä hybridilämmitysjärjestelmällä on taloyhtiöiden mahdollista säästää 40-70 prosenttia lämmityskustannuksista. 

– Meillä on pitkän tuotekehityksen ansiosta teknisesti alan paras tuote, Nissilä toteaa.

Smart Heatingin kokonaisvastuullinen "avaimet käteen" toteutusmalli on taloyhtiöille mahdollisimman helppo. Lisäksi Smart Heating optimoi järjestelmän toimintaa pitkäaikaisella huolenpitosopimuksella ja myöntää järjestelmilleen myös tuottotakuun.

Teksti: Jari Peltoranta

Commercial

Organisation information

Smart Heating Oy

Smart Heating Oy

Vahvassa kasvussa olevan Smart Heating Oy:n toimialueina ovat pääkaupunkiseutu ja Tampere. Satunnaisia projekteja on toteutettu myös muualle, esimerkiksi Porin keskustan suurimpaan kerrostaloon.
Suurin taloyhtiökokonaisuus on valmistunut Helsingin Suurmetsään, jossa As Oy Jakolehdon 12 kerrostaloa irrotettiin tänä vuonna kaukolämmöstä älykkään poistoilman lämmöntalteenoton ja maalämmön avulla. Pienimmät taloyhtiökohteet ovat olleet noin 20 asunnon kerrostaloja.

- Perustettu 2014
- Toteutettuja projekteja yli 60 kpl
- Liikevaihto 2020 3,7 miljoonaa €
- Liikevaihdon kasvu 85% vuonna 2020
- Henkilöstöä noin 20 henkeä

Professionals

Pertti Nissilä

Pertti Nissilä

toimitusjohtaja, Smart Heating Oy

Contact details

Nuolitie 2 01740 Vantaa myynti@smartheating.fi

Smart Heating Oy in social media