Vastuullisten kohtaamisten suunnannäyttäjä

Kestävän kehityksen edelläkävijänä tunnettu Tampere-talo tarjoaa nyt mahdollisuuden kokonaan hiilineutraalin tapahtuman tuottamiseen.

Tampere-talon katto taipuu myös mehiläistarhaukseen.
Tampere-talon katto taipuu myös mehiläistarhaukseen.

Tampere-talolla on tehty pitkäjänteistä työtä vastuullisten kohtaamisten eteen jo vuosikymmenten ajan. Tapahtumayhtiön ensimmäinen ympäristöohjelma lanseerattiin maailman etunenässä vuonna 1992, hiilineutraali toiminta saavutettiin Suomessa alan ensimmäisenä, ja toistaiseksi ainoana, vuonna 2019.  

– Ympäristöpositiivisen ajattelumme alkusysäys 90-luvulla oli pyrkimyksemme säästää energiaa. Pian huomasimme, että asioita on mahdollista tehdä monellakin tapaa toisin niin, että se on edullisempaa sekä ihmiselle että ympäristölle. Samalla ymmärsimme, että kaltaisellamme suurella kongressitalolla on voimaa näyttää tietä myös muille, kiinteistöpäällikkö Marko Koivisto Tampere-talolta kertoo.

Pohjoismaiden suurimman konsertti- ja kongressikeskuksen tahtotasona on edistää kestävällä tavalla kasvokkainkohtaamisia muuttuvassa maailmassa. 

– Ympäristövastuun rinnalla kulkevat tiiviisti sosiaalinen ja taloudellinen vastuu. Palvellaksemme tasavertaisesti kaikkia kohderyhmiä järjestämme ilmaistapahtumia ja olemme merkittävä kulttuurialan työllistäjä. Tuotamme myös osan sähköstä ja ravintolassamme tarjottavasta ruoasta itse. Katoltamme löytyy aurinkopaneeleja, oma puutarha ja mehiläispesiä, asiakkuuspäällikkö Mira Mäkelä antaa esimerkkejä tapahtumayhtiön kestävästä toiminnasta.

”Tampere-talo nostaa vastuullisuuden uudelle tasolle."

Tapahtumayhtiön toiminnan laatu ja vastuullisuus on tunnustettu myös Joutsenmerkillä, jonka Tampere-talo sai ensimmäisenä pohjoismaisena tapahtumayhtiönä jo vuonna 2014.

Tapahtuma ilman hiilijalanjälkeä

Hyvien kulkuyhteyksien päässä sijaitseva Tampere-talo keskellä kaupungin palveluita on sekä kotimaisten että kansainvälisten tapahtumajärjestäjien suosiossa. Tietoisen asiakasryhmän keskuudessa vastuullisuus painaa vaakakupissa.

– Yleistyvänä trendinä tapahtumajärjestäjät haluavat kompensoida hiilijalanjälkeänsä maksamalla vähän ekstraa. Tätä varten olemme luoneet mahdollisuuden tuottaa kokonaan hiilineutraaleja tapahtumia istuttamalla puita talomme omaan hiilinieluun Lempäälään, Mäkelä kertoo.

Hiilineutraali tapahtuma järjestetään yhteistyössä Puuni Oy:n kanssa. 

– Määritämme tapahtuman kokonaishiilijalanjäljen muun muassa osallistujamäärän, matkustustavan ja ravintolamenun perusteella ja muutamme sen Puunin laskentapohjien avulla puutaimiksi ja niistä saataviksi euroiksi, Koivisto kuvailee läpinäkyvää kompensointimenetelmää.

Hiilijalanjäljen laskemisen yhteydessä Tampere-talon asiakaspalvelu auttaa vähentämään ympäristökuormaa tietoisilla valinnoilla. 

Teksti: Mari Korhonen

Commercial

Organisation information

Tampere-talo

Tampere-talo

Tampere-talo Oy on perustettu vuonna 1987 ja sen ainoa osakkeenomistaja on Tampereen kaupunki. Yhtiön toimitusjohtaja on Paulina Ahokas. Vuonna 2019 Tampere-talon liikevaihto oli 14,6 miljoonaa euroa. Kävijöitä oli 675 000 ja tapahtumia 1 100.

Tampere-talo on Pohjoismaiden suurin kongressi- ja konserttikeskus. Vuodessa tuotamme Tampereen talousalueelle 50 miljoonaa euroa.

Kattomme alla toimivat lisäksi Tampere Filharmonia, à la carte ravintola Tuhto sekä maailman ainoa Muumimuseo. Yhteydessämme toimii Marriott-hotelli.

Professionals

Marko Koivisto

kiinteistöpäällikkö, Tampere-Talo

Mira Mäkelä

asiakkuuspäällikkö, Tampere-Talo

Contact details

Yliopistonkatu 55 PL 16, 33101 TAMPERE +358 3 243 4111

Tampere-talo in social media