Vastuullisesti valmistettu laadukas neule kestää omistajalta toiselle

Alpa on suomalainen neulemerkki, jonka laadukkaat neuleet valmistetaan lämpimästä, kestävästä ja likaa hylkivästä alpakan villasta. Yritys tarjoaa asiakkailleen korjaus- ja kierrätyspalveluja sekä avaa vastuullisuusraporteissaan neuleiden koko elinkaaren villan alkuperästä sen käytön tuottamiin hiilipäästöihin saakka.

Pitkä, lämmin ja tyylikäs Cozy-neulemekko on Alpan talven hittituote. Alpan neulemekot on tehty sataprosenttisesta alpakan villasta. Korkealaatuinen luonnonmateriaali mahdollistaa neuleelle kattavat huolto-, korjaus- ja kierrätyspalvelut.
Pitkä, lämmin ja tyylikäs Cozy-neulemekko on Alpan talven hittituote. Alpan neulemekot on tehty sataprosenttisesta alpakan villasta. Korkealaatuinen luonnonmateriaali mahdollistaa neuleelle kattavat huolto-, korjaus- ja kierrätyspalvelut.

Alpan markkinoinnista ja viestinnästä vastaava Lauri Hilliaho kertoo, että Alpa tekee myymilleen neuleille huollot ja korjaukset, toimittaa varalankaa tarvittaessa, myy verkkokaupassa käytettyjä ja huollettuja Alpa-neuleita eteenpäin ja ottaa vastaan käyttöikänsä päähän saapuneita Alpa-neuleita ja toimittaa niiden materiaalin takaisin kiertoon.

Hän sanoo, että vaatekaupassa pitäisi päästä pois siitä, että myydään aina vain lisää uusia tuotteita. 

– Kun tuotteen laatu on kunnossa, asiakasta voi palvella monipuolisesti oston jälkeenkin. Huolto- ja korjauspalvelujen pitäisi olla vaatekaupassa standardi aivan kuten autokaupassakin. 

”Tuotteen takana on tarina siitä, mitä se edustaa”

Alpan tarina juontuu yli kymmenen vuoden päähän, jolloin sen perustaja Heikki Timlin oli reppureissulla Ecuadorissa. Hän osti sieltä alpakanvillapaidan ja ihastui siihen. Huippulaadukkaita tuotteita ei kuitenkaan saanut Suomesta, joten Timlin ehdotti tekstiilisuunnittelijasiskolleen, että he alkaisivat tehdä yhdessä alpakanvillasta neuleita. 

Yritys perustetiin 2012 ja sillä on tänä päivänä 12 työntekijää. Heitä yhdistää Hilliahon mukaan halu tehdä asioita sydämellä ja niin, että yrityksestä ja sen tuotteista voi olla ylpeä.

– Myyntimme on kymmenkertaistunut neljässä vuodessa. Ihmiset löytävät meidät netistä ja sosiaalisesta mediasta, mutta puskaradio toimii myös tosi hyvin, kun neuleita ihastellaan työpaikoilla ja tyytyväiset asiakkaat kertovat meistä eteenpäin, hän kertoo.

"Laadukas neule kestää tarkastelun eikä sillä ole luurankoja kaapissa".

Alpan tavoitteena ei ole myydä eksklusiivista luksusta, vaan asiakaskunta on todella laaja. Hilliaho sanoo, että asiakkaita yhdistää halu hankkia kestäviä ja korkealaatuisia tuotteita: ostetaan vähemmän, mutta parempaa laatua.

– Koko meidän tuotanto- ja vastuullisuusprosessimme on avattu verkkosivuillamme monikymmensivuisessa vastuullisuusraportissa. Tiedämme, mistä villa tulee ja miten ja millä työehdoilla neuleet valmistetaan. Laadukas neule kestää tarkastelun eikä sillä ole luurankoja kaapissa. Tuote ei ole vain fyysinen esine, vaan sen takana on tarina, joka kertoo, mitä se edustaa.

Teksti: Eila Lokka

Commercial

Organisation information

Alpa

Alpa

Vuonna 2012 perustetun kotimaisen yrityksen kärkituotteena ovat alpakan villasta valmistetut laadukkaat, pehmeät ja vastuullisesti tuotetut neuleet. Ne valmistetaan Liettuassa ja pipot Suomessa. Langat tulevat alpakoiden kotimaasta Perusta, jossa eläimet laiduntavat puolivilleinä vuoristossa. Alpan tuotteet suunnitellaan ja testataan Suomessa. Yrityksen tuotteiden keskimääräinen asiakasarvio on 4,7/5.

Vastuullisuus on ollut Alpan toiminnan keskiössä yrityksen perustamisesta asti. Alpan tärkeimmät arvot ovat aina olleet: esteettisyys, ekologisuus ja eettisyys.

Nämä arvot ohjaavat kaikkea toimintaa aina suunnittelusta tuotantoon sekä markkinoinnista myyntiin. Tunnistamme myös toimintamme osa-alueet, joissa voimme vielä kehittyä. Näistä seikoista kerromme aina rehellisesti. Pyrkimyksemme ei ole olla harvojen saatavilla oleva luksusbrändi, vaan tarjota todellinen vaihtoehto pikamuodille.

Haluamme myydä asiakkaillemme neuleita, joista he eivät luovu – neuleita, jotka kestävät aikaa ja jotka tarvittaessa kunnostetaan uuden ostamisen sijaan.

Käytämme omassa toiminnassamme vain 100% EKOenergia-sertifioitua uusiutuvista energianlähteistä tuotettua sähköä.

Professionals

Lauri Hilliaho

markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Alpa

Heikki Timlin

perustaja, Alpa

Contact details

Vapaaherrantie 2, 40100 Jyväskylä 010 319 2850 ark. 10-15INFO@ALPA.FI

Alpa in social media