Digimarkkinointia ja kestävää kehitystä

Villeroy & Boch Gustavsbergin tuotteet ovat monille tuttuja. Yhtiön Suomen markkinointia luotsaava Jenni Luomala seisoo ylpeästi ajan hermolla pysyttelevien brändien takana.

Digimarkkinointia ja kestävää kehitystä

1700-luvulta asti toiminut Villeroy & Boch osti 100-vuotiaan Gustavsbergin 20 vuotta sitten. Yksi syy kauppaan oli Gustavsbergin osaaminen Skandinavian markkinoilla kylpyhuonetuotteiden valmistajana. Villeroy & Boch on tunnettu kattaustuotteista ja kylpyhuoneen keramiikasta, kuten wc-istuimista, ammeista ja kylpyhuonetiilistä. Esimerkiksi Titanic-laivassa oli aikoinaan Villeroy & Bochin astiastot ja kylpyhuonetuotteet. 

Suomessa yhtiön markkinoinnista vastaa markkinointipäällikkö Jenni Luomala, jolla on pitkä kokemus kylpyhuonebrändien markkinoinnista. Kun headhunter kaksi vuotta sitten lähestyi Luomalaa työtarjouksella, ei päätöstä tarvinnut pohtia pitkään.

– Kiinnostuin tehtävästä heti, koska kyseessä on kansainvälinen yritys ja laadukkaat tuotteet. Voin seistä brändien takana ylpeästi. Työnkuvani on vastuullinen ja siihen lukeutuu messuja, verkkosivuprojekteja, kansainvälisiä yhteyksiä, sosiaalista mediaa ja verkkokauppakehitystä jälleenmyyjien kanssa, Luomala summaa.

Suunnittelu ja ostaminen sähköistyvät

– Ostopäätökset siirtyvät vahvemmin verkkoon myös kylpyhuoneiden osalta, ja korona-aika on vauhdittanut tätä. Olemme ottaneet isoja harppauksia digimarkkinoinnissa ja onnistuneet reagoimaan ostamisen muutoksiin hyvin.

Gustavsbergin digitaalinen suunnitteluohjelma helpottaa kylpyhuoneen uuden ilmeen ideoinnissa. Villeroy & Bochilla on myös suomenkielinen mobiilisovellus, jossa voi selata yhteensopivia kylpyhuonetuotteita ja muodostaa arvion hintahaarukasta.

Markkinointipäällikkö Jenni Luomala viihtyy vastuullisessa tehtävässään.

– Kylppäriremontin lähtökohdaksi kannattaa ottaa käytännöllisyys ja omaa silmää miellyttävät materiaalit. Ilmettä on helppo kohentaa pienelläkin budjetilla – esimerkiksi nyt trendinä ovat mustat hanat ja suihkut. Myös messinki ja 70-luku tekevät tuloaan kylppäreihin.

Ympäristöystävällisyys edellä

Villeroy & Boch Gustavsberg on perinteikäs yhtiö, joka pyrkii alati innovoimaan uutta. Kehityksessä kiinnitetään huomiota erityisesti ympäristöystävällisyyteen. Syksyn uutuuksiin kuuluu Twist Flush seinä-WC-istuin, jonka innovatiivisen kierrehuuhtelun ansiosta vettä kuluu huomattavasti vähemmän. Uutuushana Nautic taas säästää sekä vettä että energiaa, ja uusi kiinnitystapa nopeuttaa asentamista. Muualla Euroopassa vettä säästäviä wc-istuimia ja hanoja on suosittu jo pidempään, nyt trendi alkaa näkyä Suomessakin.

– Esimerkiksi rakennuttajat toivovat yhä enemmän tuotteita, jotka vastaavat ympäristösertifikaattien kriteerejä. Me haluamme tuotteidemme yltävän modernien ympäristöstandardien tasolle. Tavoitteenamme on olla tässä alan parhaita, Luomala päättää.

Teksti: Matilda Mäkinen

Commercial

Organisation information

Villeroy & Boch Gustavsberg

Villeroy & Boch Gustavsberg

Villeroy & Boch Gustavsberg AB kuuluu Pohjoismaiden johtaviin kylpyhuonetuotteiden valmistajiin. Konsernin kaksi tuotemerkkiä Gustavsberg ja Villeroy & Boch kattavat kaikki kylpyhuonetuotteet, kuten WC-istuimet, pesualtaat, hanat, kalusteet, kylpyammeet ja Wellness-ammeet. Gustavsberg-konsernin omistaa saksalainen Villeroy & Boch AG, joka on eräs Euroopan suurimmista kylpyhuonekalusteiden valmistajista.

Villeroy & Boch Gustavsberg Oy
- Liikevaihto: 25 milj. €
- Työntekijämäärä: 15
- Liiketoiminta-ala: Maahantuonti, tukkukauppa, jälleenmyynti
- Päämarkkina-alueet: Kylpyhuonekalusteet- ja tarvikkeet
- Yhteystiedot: myynti@gustavsberg.com

Professionals

Jenni Luomala

Jenni Luomala

markkinointipäällikkö, Villeroy & Boch Gustavsberg Oy

Contact details

Villeroy & Boch Gustavsberg in social media