Kestävä kehitys ja uudenlainen design – Vieser panostaa tulevaisuuteen

Kotimainen perheyritys Vieser on 70-luvulta lähtien kehittänyt laadukkaita lattiakaivoratkaisuja, joita on ajan saatossa asennettu jo 6 miljoonaan kotiin. Viime vuosina yrityksen on keskittynyt kattamaan yhä laajemmin erilaisia asiakastarpeita toiminnallisuuden ja hyvän designin alueilla. Toiminnan keskiössä säilyvät innovaatio, funktionaalisuus ja kestävyys. Kaikki tuotteet valmistetaan ja suunnitellaan Suomessa.

Kestävä kehitys ja uudenlainen design – Vieser panostaa tulevaisuuteen

‒ Asiakastarve ja siihen vastaaminen mahdollisimman hyvin muodostavat yhtälön, joka kiehtoo meitä loputtomasti, kertoo Vieserin Toimitusjohtaja Annika Jyllilä-Vertigans.

Me tiedämme, että kodin rooli ihmisten elämässä on kokenut valtavan muutoksen viime vuosina. Ne tarpeet ja toiveet mitä kodille tänä päivänä asetamme ovat hyvin erilaisia kuin yrityksen toiminnan alkutaipaleella. Näihin vastataksemme meidän tuli luoda koko arvontuotantoketju uudelleen. Uudistunut yritys tarjoaa selkeää lisäarvoa designin ja sitä kautta hyvinvoinnin alueella vaikka pidämme tiukasti kiinni parhaasta toiminnallisesta asiakaskokemuksesta ja pohjalaisista juuristamme kestävään kehitykseen panostaen. Tärkeänä onnistumisen edellyttäjänä Jyllilä-Vertigans pitää myös onnistuneita yhteistyökuvioita erilaisten toimijoiden kanssa.

Kestävyyden kärkeen

Kestävyys on ollut Vieserin johtotähti alusta alkaen. 70-luvulla yrityksen haaste oli löytää ensiluokkainen vaihtoehto valurautakaivoille, jotka ajan saatossa ruostuessaan aiheuttivat vesivahinkoja ja näin lyhensivät rakennusten elinkaaria. Tavoitteenamme oli pidentää rakennusten elinkaarta ja lattiakaivojen ikää älykkäällä suunnittelulla. Tätä työtä jatkamme, toteaa Jyllilä-Vertigans.

Kestävä kehitys luodaan siis vankalle pohjalle. Tuoteportfoliosta vastaava johtaja, Janina Ollberg, kertoo työn sujuneen askel kerrallaan; muutokset ankkuroidaan henkilöstöön, ja kukin vaihe saa tarvitsemansa huomion. 

“Loimme koko arvontuotantoketjun uudelleen".

‒ Koska olemme pienehkö yritys, keskitymme yhteen osa-alueeseen kerrallaan. Rakennamme strategiamme huolellisesti ja teemme yhteistyötä valikoitujen ulkoisten designtoimistojen kanssa, jotka omalla erityisosaamisellaan täydentävät työtämme. Tietysti täytämme jo kaikki laatu- ja ympäristöstandardit, mutta tavoitteena on integroida kestävää kehitystä tukeva tekeminen ja valinnat koko tuotantoketjuun. Olemme aloittaneet kartoittamalla fokusalueet ja teettäneet olennaisuusanalyysin, jonka pohjalta tiekartta rakennetaan. Huomion arvoista on se, että kestävä kehitys on nostettu koko yrityksen strategian tasolla keskiöön, Janina alleviivaa.

Laaja verkosto

Toimintaympäristön ja trendien syvällinen ymmärrys on siis osoittautunut menestyksen kulmakiveksi. Esimerkiksi viime vuonna Vieserin Dot-lattiakaivojärjestelmä sai kunniamaininnan Fennia Prize -designkilpailussa. Oivallukset ovat vahvistaneet Vieserin arvoperusteisia ja avoimia työtapoja sekä pohjustaneet arvokkaita kumppanuuksia niin eturivin suunnittelijoiden kuin alan innovaattorien kanssa.

‒ Meillä on loistava designiin ja innovaatioihin keskittyvä verkosto. Tuotteemme ovat yksinkertaisia ja nopeita asentaa, ja niiden vaikutus ilmastoon on minimaalinen, sillä kaikki tuotantomme on edelleen Suomessa. Tällä alueella haluamme ottaa entistä suuremman roolin ja toimia aktiivisesti kestävän kehityksen puolesta, päättää Janina.

Commercial

Organisation information

Vieser

Vieser



We continuously develop new products in order to serve up the best solutions for our customers’ needs. Vieser offers superior quality, functionality and durability. We focus on the design of our products and sustainable development. Our goal is to serve the markets with stylish solutions that belong in the modern home and improve the daily lives of our customers.

Our selection has been designed to support people’s interior design dreams and to inspire them to make discerning choices. We want to help our customers create distinctive decors that please the eye, create harmony and help to improve the quality of life.

Professionals

Annika Jyllilä-Vertigans

Annika Jyllilä-Vertigans

verkställande direktör

Janina Ollberg

tuoteportfoliosta vastaava johtaja, Vieser

Contact details

Metsänneidonkuja 8, 2nd floor, FI-02130 Espoo vieser@vieser.fi

Vieser in social media