Laku tekee onnelliseksi

Timo Nisulalla oli aikoinaan Nurmossa kaksi vaihtoehtoa: paini tai pesäpallo. Timo valitsi painin. Tämän päivän nuorilla on valinnanvaraa huomattavasti enemmän, mutta oikealle polulle ei löydy riittävästi ohjausta. Asiaa auttaa maailman paras lakritsi, ja sitä valmistava lakutehtailija.

Kouvolan Lakritsilla on takanaan historia, joka hakee vertaistaan. Toiminta alkoi 1906 Viipurissa virvoitusjuomatehtaana, ja kun sodan jälkeen tuli muutto eteen, ei valtio antanutkaan enää ostaa limonadin raaka-aineita. Liekö niukat hyödykkeet korvamerkattu joillekin muille. 

Lakritsin raaka-aineisiin annettiin lupa jonkinlaisena hyvityksenä, ja siitä eteenpäin on menty valitulla linjalla. Parhailla tuotteilla, innovatiivisilla kokeiluilla, rohkeilla kannanotoilla. 

Sekä asioilla, jotka menevät reippaasti yli maailman parhaan lakritsin aikaansaaman makunautinnon. 

– Positiivinen kapinallisuus on se asia, jonka puolesta Kouvolan Lakritsi haluaa kampanjoida, Timo Nisula kertoo. 

– Haluamme viestittää nuorille, että erilaisuus on hyväksyttävä asia. Jokainen on arvokas juuri sellaisena kuin on. 

Asenne ratkaisee. Jos Nisula itse aikoinaan lähetti laatikolliset lakupiippuja kyseisen lakritsituotteen taannoin kieltäneille ministereille, samaa rohkeutta ja kyseenalaistamista hän haluaa valaa niin yritystoimintaan kuin nuoriinkin. Edukseen erottuminen on hyvä tapa ottaa jalansijaa, sekä liiketoiminnassa että elämässä. 

– Omaa erityisyyttä on osattava arvostaa. Se on käännettävä eduksi. Ruotsalaisilla on joka asiassa vähintään kakkosbrändi – ei siinä ole kysymys osaamisesta, vaan silkasta asenteesta. 

Oli kyse sitten brändin rakentamisesta tai siitä, miten vanhemmat lapsiaan kasvattavat, kaiken olisi perustuttava siihen, että mitä tahansa voi saavuttaa. Nisula suomiikin surutta vanhakansaista mentaliteettia, jonka mukaan asioita kehitetään poteroissa, näyttämättä tai jakamatta tietoa kenellekään. 

Tätä itsensä arvostamisen ja uskaltamisen kulttuuria noudatetaan niin Kouvolan Lakritsin päivittäisessä tekemisessä kuin nuorten tukemisessa. Tehtaalla ei lähtökohtaisesti järjestä vierailukäyntejä koululuokille, mutta erityisluokat ovat aina tervetulleita. Yritys on lopettanut urheilun edustusjoukkueiden tukemisen ja kohdistaa sponsoroinnin vastedes nuoriin lupauksiin. Kouvolan Lakritsi on mukana myös Yrityskylä-hankkeessa, jonka puitteissa nuorille opetetaan, miten yhteiskunta toimii. 

Kantavana ajatuksena kaikessa on se, että meidän on itse vietävä itseämme eteenpäin. Siinä on tietysti oma roolinsa myös lakritsilla, joka Timo Nisulan mukaan on hyvinvointituote – ja samalla ainutlaatuinen positiivisuuden ajuri. 

– Katsokaapa ketä tahansa perheenäitiä perjantaisin Prisman parkkihallissa, hänen tehtyään rankan työviikon, haettuaan lapset ja kannettuaan viikonlopun ostoskassit autoon. Hän istuu kuskin paikalle, huokaisee syvään, ottaa lakun käteensä – ja on onnellinen.

KATSO HIGHLIGHT-KOOSTE HAASTATTELUSTA

KATSO KOKO VIDEO HAASTATTELUSTA

Commercial

Organisation information

Kouvolan Lakritsi

Kouvolan Lakritsi

Kouvolan Lakritsia on valmistettu tinkimättömällä otteella vuodesta 1945. Maun takana on perinteinen valmistusmenetelmä, oikeat ihmiset, hiottu resepti, sylillinen rakkautta ja toimitusketju, joka takaa jokaisen lakupalan tuoreuden. Kouvolan Lakritsi on käsityötä. Vielä tänäkin päivänä vaalimme lakritsin valmistuksen perinteitä ja valmistamme herkkumme perinteisellä menetelmällä eli avokattilalla keittämällä ihan oikeiden ihmisten toimesta. Lakritsimestarimme pitävät sydänasianaan, että tämän nykyään yksilöllisen valmistustekniikan kiemurat siirtyvät tekijäpolvelta toiselle.