Inhimillisyyttä rekrytointiin

Jokainen työnhakija on yrityksen potentiaalinen käyntikortti, mutta silti hakijakokemus jää rekrytointiprosesseissa usein vähäiselle huomiolle. Tekoälyavusteinen automaatio vapauttaa rekrytoijien aikaa ja mahdollistaa hakijoiden inhimillisen kohtaamisen.

Kuva: Sami Perttilä
Kuva: Sami Perttilä

Tämän päivän hakijavetoisilla rekrytointimarkkinoilla työnantajamielikuvan merkitys parhaiden tekijöiden houkuttelemisessa korostuu entisestään, mutta silti viestintä työnhakijalle rekrytoinnin aikana on usein vähäistä tai jopa olematonta. Resurssien rajallisuus ja tietoisuuden puute hakijakokemuksen laajamittaisesta merkityksestä näkyy kasvottomina rekrytointiprosesseina, joissa valinnan ulkopuolelle jääneen hakijan usean tunnin panostus työnhakuun kuitataan tyypillisesti persoonattomalla "kiitos, mutta ei kiitos" -viestillä, jos silläkään. Yksilölle työhakemus on kuitenkin osoitus halusta tarjota puolet valveillaoloajastaan yrityksen käyttöön. Tämän huomiotta jättäminen on menetys paitsi työnhakijalle, myös rekrytoivalle yritykselle.

–  Jokainen hakemus on rakkauskirje. Tällaisen rakkauskirjeen lähettäminen on herkkä paikka työnhakijalle, kun hän altistaa itsensä evaluoinnin ja mahdollisen hylätyksi tulemisen kohteeksi. Jos vastauksena on radiohiljaisuus, sen aiheuttama pettymys muistetaan ja siitä myös puhutaan. Ghostaaminen on hakijalle henkilökohtaista, ja näyttäytyy itsetuntoa kolhivana kunnioituksen puutteena, toimitusjohtaja Saku Valkama TalentAdore Oy:ltä herättelee.

Työnhakijoista suosittelijoita

Rekrytointiprosesseja tekoälyn avulla modernisoiva ja inhimillistävä TalentAdore mahdollistaa työnhakijoiden yksilöllisen, arvostavan ja oikea-aikaisen kohtaamisen rekrytoinnin alusta loppuun asti hakemusmäärästä riippumatta. Parhaimmillaan lämmin hakijakokemus tekee valitsematta jääneistä kandidaateista yrityksen puolestapuhujia ja potentiaalisia työntekijöitä sekä asiakkaita tulevaisuudessa. 

–  Ajanpuute on yleisin syy kommunikoinnin puutteeseen rekrytoinnissa. Jos yksilöllisen palautteen antamiseen kuluu kokonainen työviikko, on ymmärrettävää, ettei aika yksinkertaisesti riitä. Tekoäly automatisoi manuaaliset tehtävät ja mahdollistaa yksilöllisen palautteenannon. Kun ihminen kohtaa inhimillistä lämpöä ja ymmärtää, miksi ei tullut valituksi, torjutuksi tuleminen sattuu vähemmän. Työnhakukokemus on parhaimmillaan erinomainen oppikokemus, joka rohkaisee yrittämään uudelleen, Valkama sanoo.

Tekoälyllä tasa-arvoa ja tehokkuutta

Maine on menestystekijä myös rekrytointimarkkinoilla, ja hyvämaineisen yrityksen rekrytointi- ja sekä palkkakustannukset ovat tutkitusti alhaisemmat. Yksilöllisen kohtaamisen ja tehokkuuden lisäksi moderni rekrytointijärjestelmä lisää hakijoiden tasa-arvoa ja työyhteisöjen diversiteettiä vähentämällä ihmismielen tiedostamattomia, subjektiivisia vinoumia.

–  Tekoälyn avulla voidaan kitkeä muun muassa ihmisten taipumusta palkata huomaamattaan itsensä kaltaisia ihmisiä. Teknologia onkin rekrytoijalle erinomainen renki, mutta huono isäntä. Siksi on tärkeä varmistaa, ettei tekoäly tee lopullisia päätöksiä, Valkama sanoo.

Miten olet tullut kohdatuksi rekrytointiprosessissa? 

Jaa kokemuksesi somessa hashtagilla #hakijakokemus tai laittamalla tarinasi meille sähköpostilla osoitteeseen media@talentadore.com ja ole mukana kehittämässä inhimillisempää rekrytointia. 

Teksti: Mari Korhonen

Commercial

Organisation information

TalentAdore

TalentAdore

TalentAdore poistaa pullonkauloja rekrytoinnissa yksi kerrallaan. Tämä vapauttaa sinulle aikaa keskittyä merkityksellisiin hetkiin ja luoda ylivertaisia hakijakokemuksia.

Tekoälyn ja automaation ansiosta TalentAdore Hire mahdollistaa henkilökohtaisen hakijaviestinnän saumattomasti ja oikea-aikaisesti. Hakijat kokevat tulevansa kuulluksi ja ymmärretyksi ja he suosittelevat teitä sosiaalisille verkostoilleen.

- Suomalainen, globaalisti toimiva HR-teknologiayritys.
- TalentAdore Hiren avulla ihmisiä rekrytoidaan yli 25 maassa
- Tarjoaa tekoälyä ja automaatiota hyödyntäviä rekrytointiratkaisuja, joilla luodaan ylivertaisia hakijakokemuksia ja aidosti tehokkaampaa rekrytointia.
- Auttaa jo yli 15 000 HR-ammattilaista ympäri maailmaa luomaan positiivisia yhteyksiä kaikkien hakijoiden kanssa, myös niiden, jotka eivät tule valituksi.

Professionals

 Saku Valkama

Saku Valkama

toimitusjohtaja, TalentAdore Oy

Contact details

Klondyke, Kumitehtaankatu 5, 04260 Kerava info@talentadore.com

TalentAdore in social media